Om os

Hvem er vi

C2 Elements har tæt på 20 års erfaring med levering af facadeløsninger og vi er på forkant med udvikling af nye løsninger på markedet.

Vores mål er at være Skandinaviens bedste leverandør af bæredygtige facader og vi er godt på vej.

 Vi har leveret facader til en række prisvindende og ikoniske byggerier (Lego House, VUC Sønderborg, KVV8 Stockholm, Novo Nordisk Hovedsæde og KB Hallen).

 Alle unikke projekter der i mange år frem vil være med til at definere vores tids arkitektur.

Vi bygger nemlig ikke for at rive ned, men for at byggeriet skal bestå i generationer.

Dette kalder vi Generation2Generation

2

Bæredygtige produkter

I C2Elements arbejder vi med facademateriale, som har været produceret i tusinder af år, og som kun består af tre basiselementer: ild, vand og ler.

Levetiden af vores tegl er lang!

Vi har fået lavet en uvildig vurdering af vores skærmtegl, der sætter levetiden er 125 år. En levetid, der til enhver tid kan forlænges med 125 år hvis produktet er intakt. Se rapport her: Link

 

Få produkter har referencer der underbygger holdbarheden over tid. Det har vores produkter.

Tegl ses overalt, og i Skandinavien er der mange eksempler på holdbarhed på hundreder af år. Andre steder i verden findes keramiske referencer, der holder over tusind år.

Vores tegl brændes ved markant højere temperaturer end almindelige danske tegl, hvilket øger styrke og frostfasthed og giver lavere porøsitet og vandoptag.

Desuden er teglene 100% UV-bestandige, så farver fremstår altid, som da teglene blev produceret – uanset alder.


Holdbarheden og UV-bestandigheden er unikke egenskaber for keramiske tegl. De to egenskaber giver muligheden for at skabe byggerier, der kan være med til at definere vores arkitektur historisk og til glæde for fremtidige generationer.  

 

Skal et byggeri – trods holdbarheden – ændres eller facaden skiftes, så opfylder vores tegl 25 ud af 28 relevante principper helt eller delvist ud fra DS/ISO 20887:2020 Bæredygtighed ved byggeri og anlægsarbejder – Design med henblik på afmontering og tilpasning.

Hvad tænker arkitekter når de hører ordet terracotta facader?

For mange arkitekter bringer det associationer til oldtidens gamle pottemagere, til 16. hundrede tallets fantastiske mosaikværker i Persien og lille Asien. I moderne arkitektur går tankerne nok mere på Alvar Aaltors keramiske baguette vægge og Jørn Utzons intensive søgning efter den ideelle skal til Sidney Operahus.   

Nutidens muligheder med skærmtegl I C2Elements begejstres vi af alle de muligheder, der ligger i keramikken i forhold til at designe unik og spændende arkitektur. Fabrikationsmulighederne har de seneste 15 år udviklet sig dramatisk i den keramiske industri. Fra enkle og homogene 20 x 40 cm skærmtegl, til nye dimensioner, arkitekt designs, farver som ikke fandtes for 10 år siden; en endeløs udvikling, hvor arkitekten spiller en stor rolle.

Det seneste er brugen af glasur som effekt på facader. Glasuren, som bare for få år siden ikke fandtes, spiller i dag en aktiv rolle på facaderne. På nøjagtig samme måde, som de gjorde i de fantastiske mosaikprojekter i Persien for flere hundrede år siden.

Referencer lige fra boligblokke til Lego House

Vi er stolte af at vi, sammen med arkitekterne, har været med til at sætte præg på keramisk arkitektur i Skandinavien i de sidste 15 år. Lige fra gamle boligblokke fra 50 og 60´erne med nedslidte betonfacader eller murstensvægge med ubehagelige kuldebroer som transformeres til smukke bygninger som det er behageligt at opholde sig i.

Det glæder vi os over at bidrage til, ligesom vi i al ydmyghed er stolte af at levere facader til større arkitektoniske perler som Novo Nordisk hovedsæde, Lego House eller beklædning af et kraftværk placeret midt i Stockholm by. Ingen af disse projekter var blevet til noget, hvis ikke arkitekterne havde tænkt på materialet og det er vi meget taknemlige for.

Naturlige brændte farver med speciel teknik
TERRART® sortiment i farver og overflader er lavet over et spektrum af naturlige brændte farver og varierer fra hvidt, sandigt, gul og taupe helt op til farver, der har tendens til at blive grå. Der er også et stort udvalg af røde toner, der spænder helt op til brune og sorte toner. Alle terracottaelementer, der produceres ved hjælp af TERRART®, er fremstillet med lerfarve i hele dybden.

Naturens skønhed er imidlertid mere end bare dens farve. Specifikke teknikker skaber overflader, som giver en karakter, der helt er deres egen. Kreative ideer kan således implementeres med et imponerende resultat. Uanset om overfladen er kæmmet, strippet, slebet eller bearbejdet på nogen anden måde – er slutresultatet en smuk visuel oplevelse.

terrart1


Naturlige brændte farver                                               Naturlige overflader                                                           Engober

Fuld dækkende glasur
Dækkende glasur kan have varierende visuel ”dybde”, afhængig af om det er enkelt eller dobbelt brændt tegl.

Lacerende glasur
Lacerende glasur er typisk en farvet glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

Transparent glasur
Transparent glasur er typisk farvet eller klar glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

terrart2

Enkeltbrændt glasering                                                   Dobbeltbrændt glasering                                                Reduktionsbrændt


Stort spektrum i både farver og overflader

Anvendelse af en ensartet engobe giver TERRART®-elementer en helt ny, farvet karakter. Engober dækker et farvespektrum, der fokuserer på diskrete farver og tillader meget specielle effekter, der bringer pastellfarver i tankerne. Det betyder, at specifikke dekorative begreber kan benyttes – helt i overensstemmelse med den kreative arkitekts ideer.

terrart engobe

Red – OX
Den kornede overflade med en metalilisk struktur, der minder om støbejern, er skabt ved at anvende metaloxid i reduktionsbrændingsteknikken. Anvendt i TERRART® facadesystem, kan konkrete indtryk og ideér således realiseres, for at opnå unikke facade løsninger.

terrart reduktion

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed
Da bevidstheden om miljøbeskyttelse og bæredygtighed er vokset gennem årene, lægger NBK særlig stor vægt på at beskytte folks sundhed. Dette forklarer, hvorfor glasuren er blevet skiftet til blyfri formuleringer. Med den specielle fyringsteknik kan både matte og glatte overflader produceres, ligesom den normale overflade kan laves af selen.

NBK

Bliv ringet op

Udfyld formularen her, så ringer vi dig op med henblik på en snak om dine behov. Det er gratis og uforpligtende.