Om os

C2Elements arbejder tæt sammen med arkitekterne i Skandinavien om at opfinde de bedste og mest kreative løsninger til facader med skærmtegl.

C2Elements formidler salget til entreprenører i Danmark, Norge og Sverige. C2Elements samarbejder med agenturer fra nogle af Europas førende leverandører:

C2Elements fascination

Vi er fascineret af at arbejde med et facademateriale, som har været produceret i tusinder af år og som kun består af 3 basisdele: Ild, vand og ler.

Hvad tænker arkitekter når de hører ordet terracotta facader?

For mange arkitekter bringer det associationer til oldtidens gamle pottemagere, til 16. hundrede tallets fantastiske mosaikværker i Persien og lille Asien. I moderne arkitektur går tankerne nok mere på Alvar Aaltors keramiske baguette vægge og Jørn Utzons intensive søgning efter den ideelle skal til Sidney Operahus.   

Nutidens muligheder med skærmtegl I C2Elements begejstres vi af alle de muligheder, der ligger i keramikken i forhold til at designe unik og spændende arkitektur. Fabrikationsmulighederne har de seneste 15 år udviklet sig dramatisk i den keramiske industri. Fra enkle og homogene 20 x 40 cm skærmtegl, til nye dimensioner, arkitekt designs, farver som ikke fandtes for 10 år siden; en endeløs udvikling, hvor arkitekten spiller en stor rolle.

Det seneste er brugen af glasur som effekt på facader. Glasuren, som bare for få år siden ikke fandtes, spiller i dag en aktiv rolle på facaderne. På nøjagtig samme måde, som de gjorde i de fantastiske mosaikprojekter i Persien for flere hundrede år siden.

Referencer lige fra boligblokke til Lego House

Vi er stolte af at vi, sammen med arkitekterne, har været med til at sætte præg på keramisk arkitektur i Skandinavien i de sidste 15 år. Lige fra gamle boligblokke fra 50 og 60´erne med nedslidte betonfacader eller murstensvægge med ubehagelige kuldebroer som transformeres til smukke bygninger som det er behageligt at opholde sig i.

Det glæder vi os over at bidrage til, ligesom vi i al ydmyghed er stolte af at levere facader til større arkitektoniske perler som Novo Nordisk hovedsæde, Lego House eller beklædning af et kraftværk placeret midt i Stockholm by. Ingen af disse projekter var blevet til noget, hvis ikke arkitekterne havde tænkt på materialet og det er vi meget taknemlige for.

Naturlige brændte farver med speciel teknik
TERRART® sortiment i farver og overflader er lavet over et spektrum af naturlige brændte farver og varierer fra hvidt, sandigt, gul og taupe helt op til farver, der har tendens til at blive grå. Der er også et stort udvalg af røde toner, der spænder helt op til brune og sorte toner. Alle terracottaelementer, der produceres ved hjælp af TERRART®, er fremstillet med lerfarve i hele dybden.

Naturens skønhed er imidlertid mere end bare dens farve. Specifikke teknikker skaber overflader, som giver en karakter, der helt er deres egen. Kreative ideer kan således implementeres med et imponerende resultat. Uanset om overfladen er kæmmet, strippet, slebet eller bearbejdet på nogen anden måde – er slutresultatet en smuk visuel oplevelse.

terrart1


Naturlige brændte farver                                               Naturlige overflader                                                           Engober

Fuld dækkende glasur
Dækkende glasur kan have varierende visuel ”dybde”, afhængig af om det er enkelt eller dobbelt brændt tegl.

Lacerende glasur
Lacerende glasur er typisk en farvet glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

Transparent glasur
Transparent glasur er typisk farvet eller klar glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

terrart2

Enkeltbrændt glasering                                                   Dobbeltbrændt glasering                                                Reduktionsbrændt


Stort spektrum i både farver og overflader

Anvendelse af en ensartet engobe giver TERRART®-elementer en helt ny, farvet karakter. Engober dækker et farvespektrum, der fokuserer på diskrete farver og tillader meget specielle effekter, der bringer pastellfarver i tankerne. Det betyder, at specifikke dekorative begreber kan benyttes – helt i overensstemmelse med den kreative arkitekts ideer.

terrart engobe

Red – OX
Den kornede overflade med en metalilisk struktur, der minder om støbejern, er skabt ved at anvende metaloxid i reduktionsbrændingsteknikken. Anvendt i TERRART® facadesystem, kan konkrete indtryk og ideér således realiseres, for at opnå unikke facade løsninger.

terrart reduktion

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed
Da bevidstheden om miljøbeskyttelse og bæredygtighed er vokset gennem årene, lægger NBK særlig stor vægt på at beskytte folks sundhed. Dette forklarer, hvorfor glasuren er blevet skiftet til blyfri formuleringer. Med den specielle fyringsteknik kan både matte og glatte overflader produceres, ligesom den normale overflade kan laves af selen.

NBK

Bliv ringet op

Udfyld formularen her, så ringer vi dig op med henblik på en snak om dine behov. Det er gratis og uforpligtende.