Fra Marge Arkitekter der er ansvarlig for projektering og detailplan samt detailprojektering af facader Inden for rammerne af byfornyelsesprojektet kvarteret Hästskon 12, kan vi læse at facader bedømtes som særskilt vigtige for bybilledet.

Marge arkitekter skriver videre, at i den sydøstlige del af ejendommen er H-huset udformet som sit eget individ, der knytter sig til rækken af karakteristiske bygninger langs Hamngatan, en af Stockholms vigtigste handelsgader. Det nye design af facaden trækker tråde til  handelspaladserne, der tidligere lå langs gaden. Bygningen, der er en del af Sergelhusen, får en klassisk paladslignende opdeling med en bearbejdet og stabil sokkel og en tydelig detaljering af de øverste etager. Den keramiske skærmtegl er glaseret og får dermed en naturlig variation. Vinduespartierne er i lys anodiseret aluminium.

 

Facaden opføres med præfabrikerede, specialbyggede facadeelementer, hvor skærmteglfacader og metalplader er formonteret på et ventileret bæresystem. Keramikken er en ny tilføjelse til Hamngatan og er selvrensende på grund af sin blanke overflade, den består af naturlige materialer og er ikke påvirket af ydre vejrpåvirkninger, hvilket gør den holdbar og smuk i lang tid. Facaden er certificeret efter Leed Core og Shell Platinum.

Naturlige brændte farver med speciel teknik
TERRART® sortiment i farver og overflader er lavet over et spektrum af naturlige brændte farver og varierer fra hvidt, sandigt, gul og taupe helt op til farver, der har tendens til at blive grå. Der er også et stort udvalg af røde toner, der spænder helt op til brune og sorte toner. Alle terracottaelementer, der produceres ved hjælp af TERRART®, er fremstillet med lerfarve i hele dybden.

Naturens skønhed er imidlertid mere end bare dens farve. Specifikke teknikker skaber overflader, som giver en karakter, der helt er deres egen. Kreative ideer kan således implementeres med et imponerende resultat. Uanset om overfladen er kæmmet, strippet, slebet eller bearbejdet på nogen anden måde – er slutresultatet en smuk visuel oplevelse.

terrart1


Naturlige brændte farver                                               Naturlige overflader                                                           Engober

Fuld dækkende glasur
Dækkende glasur kan have varierende visuel ”dybde”, afhængig af om det er enkelt eller dobbelt brændt tegl.

Lacerende glasur
Lacerende glasur er typisk en farvet glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

Transparent glasur
Transparent glasur er typisk farvet eller klar glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

terrart2

Enkeltbrændt glasering                                                   Dobbeltbrændt glasering                                                Reduktionsbrændt


Stort spektrum i både farver og overflader

Anvendelse af en ensartet engobe giver TERRART®-elementer en helt ny, farvet karakter. Engober dækker et farvespektrum, der fokuserer på diskrete farver og tillader meget specielle effekter, der bringer pastellfarver i tankerne. Det betyder, at specifikke dekorative begreber kan benyttes – helt i overensstemmelse med den kreative arkitekts ideer.

terrart engobe

Red – OX
Den kornede overflade med en metalilisk struktur, der minder om støbejern, er skabt ved at anvende metaloxid i reduktionsbrændingsteknikken. Anvendt i TERRART® facadesystem, kan konkrete indtryk og ideér således realiseres, for at opnå unikke facade løsninger.

terrart reduktion

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed
Da bevidstheden om miljøbeskyttelse og bæredygtighed er vokset gennem årene, lægger NBK særlig stor vægt på at beskytte folks sundhed. Dette forklarer, hvorfor glasuren er blevet skiftet til blyfri formuleringer. Med den specielle fyringsteknik kan både matte og glatte overflader produceres, ligesom den normale overflade kan laves af selen.

NBK

Bliv ringet op

Udfyld formularen her, så ringer vi dig op med henblik på en snak om dine behov. Det er gratis og uforpligtende.