C2Elements til Midtbyens Gymnasium i Viborg

C2Elements til Midtbyens Gymnasium i Viborg

BaguetsCladding

Årtiers største skolebyggeri i Viborg får skole og by til at smelte sammen i det nye byområde Viborg Baneby. Sammen med en kombineret cykel- og gangbro sætter Midtbyens Gymnasium med sin smukke arkitektur og en facade beklædt med C2Elements teglbaguettes det største aftryk i den nye bydel midt i Viborg.

Det er gået godt 40 år siden, at Viborg Kommune sidst byggede et gymnasium helt fra bunden. Nybyggeriet har givet mulighed for at tænke visionært både med hensyn til en spændende arkitektur og fremadsynede studiemiljøer. Det forklarer arkitekt Sune Kornbeck Nielsen fra Cubo Arkitekter.

”Sammen med Viborg Kommune, uddannelsesinstitutionen Mercantec og Realdania har vi skabt et projekt, der æstetisk og funktionelt binder byen sammen. Midtbyens Gymnasium og cykel- og gangbroen er ikke blot fysiske koblingsled. Det er et spændende byrum, der forstærker oplevelsen af en sammenhængende by. Projektet er et rigtigt godt afsæt for hele den udvikling, der er i gang i den nye bydel Viborg Baneby”, forklarer Sune Kornbeck Nielsen.

Derfor faldt valget på konceptet BaguetsCladding

Midtbyens Gymnasium får et areal på 13.000 kvadratmeter og både de 1.200 studerende, 130 medarbejdere og byens borgere får et smukt, arkitektonisk gymnasium at kigge på, forsikrer arkitekten.

”Byen omkring fremstår i rødlig tegl på både facader og tage. Det har været vigtigt, at det nye gymnasium indpasser sig i denne kontekst. C2Elements teglbaguettes skaber på samme tid både dybde og lethed i facadens visuelle udtryk. Vi har valgt fire farvenuancer, der giver et smukt og varieret spil. Bygningens udtryk ændrer sig, når man bevæger sig forbi og alt efter lyset og skyggevirkninger i løbet af dagen”, forklarer Sune Kornbeck Nielsen og understreger, at løsningen ikke kun er valgt på grund af det flotte og enkle udtryk, men ligeså meget på grund af fleksibiliteten og holdbarheden.

”32.000 baguettes i forskellige størrelser indrammer facaden på Midtbyens Gymnasium. Løsningen er solid og C2Elements baguettes har en lang levetid, uden at de kræver vedligeholdelse. Det er en bæredygtig og holdbar løsning set med økonomiske briller”, forklarer arkitekten.

Unikt sikkerhedssystem

C2Elements konceptet BaguetsCladding er en fleksibel løsning med et unikt sikkerhedssystem, der både er let at integrere i nybyggeri og i renoveringsprojekter. Det fortæller direktør i C2Elements Henning Thomsen.

”BaguetsCladding er et skræddersyet koncept, der er let at arbejde med for arkitekterne. Løsingen med baguettes giver facaden dybde og giver en lang række muligheder i farver og udtryk. De aflange baguettes er sat op i et skinnesystem og med et helt unik låsesystem, forklarer Henning Thomsen.

Se det unikke låsesystem

Fakta Midtbyens Gymnasium

Det nye gymnasium får et areal på 13.000 kvadratmeter og skaber plads til 1.200 studerende og 130 medarbejdere. Den kombinerede cykel- og gangbro – Banebroen – er en stiforbindelse på cirka 270 meter, der består af to broer på henholdsvis 50 og 70 meter samt offentlige arealer.

Banebroen skærer sig gennem gymnasiet og forbinder Viborg Baneby med centrum af Viborg. Den samlede byggesum løber op i omkring 250 millioner kroner.

Læs mere om baguetes

Del på facebook
Facebook
Del på linkedin
LinkedIn

Naturlige brændte farver med speciel teknik
TERRART® sortiment i farver og overflader er lavet over et spektrum af naturlige brændte farver og varierer fra hvidt, sandigt, gul og taupe helt op til farver, der har tendens til at blive grå. Der er også et stort udvalg af røde toner, der spænder helt op til brune og sorte toner. Alle terracottaelementer, der produceres ved hjælp af TERRART®, er fremstillet med lerfarve i hele dybden.

Naturens skønhed er imidlertid mere end bare dens farve. Specifikke teknikker skaber overflader, som giver en karakter, der helt er deres egen. Kreative ideer kan således implementeres med et imponerende resultat. Uanset om overfladen er kæmmet, strippet, slebet eller bearbejdet på nogen anden måde – er slutresultatet en smuk visuel oplevelse.

terrart1


Naturlige brændte farver                                               Naturlige overflader                                                           Engober

Fuld dækkende glasur
Dækkende glasur kan have varierende visuel ”dybde”, afhængig af om det er enkelt eller dobbelt brændt tegl.

Lacerende glasur
Lacerende glasur er typisk en farvet glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

Transparent glasur
Transparent glasur er typisk farvet eller klar glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

terrart2

Enkeltbrændt glasering                                                   Dobbeltbrændt glasering                                                Reduktionsbrændt


Stort spektrum i både farver og overflader

Anvendelse af en ensartet engobe giver TERRART®-elementer en helt ny, farvet karakter. Engober dækker et farvespektrum, der fokuserer på diskrete farver og tillader meget specielle effekter, der bringer pastellfarver i tankerne. Det betyder, at specifikke dekorative begreber kan benyttes – helt i overensstemmelse med den kreative arkitekts ideer.

terrart engobe

Red – OX
Den kornede overflade med en metalilisk struktur, der minder om støbejern, er skabt ved at anvende metaloxid i reduktionsbrændingsteknikken. Anvendt i TERRART® facadesystem, kan konkrete indtryk og ideér således realiseres, for at opnå unikke facade løsninger.

terrart reduktion

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed
Da bevidstheden om miljøbeskyttelse og bæredygtighed er vokset gennem årene, lægger NBK særlig stor vægt på at beskytte folks sundhed. Dette forklarer, hvorfor glasuren er blevet skiftet til blyfri formuleringer. Med den specielle fyringsteknik kan både matte og glatte overflader produceres, ligesom den normale overflade kan laves af selen.

NBK

Bliv ringet op

Udfyld formularen her, så ringer vi dig op med henblik på en snak om dine behov. Det er gratis og uforpligtende.