Dekorativ facade skal pryde nyt byggeri på Københavns Nordhavn

AP Pension opfører et nyt hovedkontor på 9000 m2, som kommer til at ligge på Nordhavnen
i København. Bygningen bliver en del af et erhvervsbyggeri på hele 57.000 m
2, som
udover AP Pensions hovedsæde også huser Nykredit og et flerbrugerhus samt 17.000 m
2
parkeringskælder

Illustration af AP Pensions hovedsæde på Svanemøllen, Illustration PLH Arkitekter.

Byggeriet, som forventes at stå færdig i slutningen af 2023, opføres af MT Højgaard og er tegnet af PLH Arkitekter. Og det er ikke en hvilken som helst arkitekt, der har fået opgaven at tegne et stort byggeri tæt på Jørn Utzons fredede Paustian-hus. Det velrenommerede Københavnske arkitektfirma står bag nogle af de mest anerkendte og ikoniske kontorbyggerier i Skandinavien og Baltikum, herunder det nye hovedkontor til DLG i Fredericia, som i 2021 blev kåret til årets kontorbyggeri.

PLH Arkitekter arbejder indgående med bæredygtighed i hvert eneste projekt, helt fra de indledende tanker om form og funktion.

Missionen er at skabe inspirerende, æstetiske og funktionelle bygninger, der er med til at skabe et bybillede, som også vil kunne nydes og benyttes om hundreder af år. Derfor er intet overladt til tilfældighederne i designfasen. Og dette var ingen undtagelse, da tegningerne til byggeriet på Svanemølleholm første gang så dagens lys.

Bygningen får en fantastisk udsigt til Svanemøllehavn og en eksponering langs hele kysten op mod Hellerup. Derfor har PLH Arkitekter brugt megen tid på at designe og udvælge de helt rette tegl til beklædning af bygningen. Keramiske facadetegl er nemlig både en økonomisk og klimamæssig bæredygtig metode til at opnå en eksklusivt udseende facade, der består i generationer.

Specielt designede tegl fra C2Elements med den unikke "running glazure"

Med 17 års erfaring i branchen har C2 Elements grundlaget og ekspertisen
til at tilbyde arkitekten et væld af muligheder i form af overflader, farver, glasurer, stoflighed, formater og dimensioner. Og netop denne valgfrihed har givet PLH Arkitekter frit spil i forhold til at kunne skabe et æstetisk miljø, der lever op til AP Pensions ambition om at opnå en DGNB Diamant-certificering for arkitektur og funktionalitet.

Arkitektens valg faldt på Baguette facadetegl og specielt designede tegl i blå og grønne nuancer med den særlige ‘running glazure’, som giveret unikt udtryk med et fantastisk farvespil.

De blå og specielt grønne nuancer er et populært farvevalg, som fremstår elegant og trendy, uden at
blive bedaget over tid. Og netop tid er et nøgleord i denne sammenhæng. For keramisk tegl
er et produkt, der er gennemprøvet over årtusinder. Tegl består groft sagt blot af tre elementer; ler, vand og ild.

Men produktionsmetoderne og mulighederne er blevet udviklet, udvidet og forfinet gennem tiden, og
i dag ved vi, at keramisk tegl er det måske bedste facademateriale, der findes.

Baguette tegl og Design tegl i blå og grønne nuancer giver facaden et eksklusivt og dekorativt udtryk.

De smukke glaserede tegl er tilmed 100 % UV-bestandige, så facaden vil fremstå lige så mageløs om flere generationer, som når den står færdig i slutningen af 2023. 

Det er med lige dele stolthed og ydmyghed, at C2 Elements påtager sig et sådant ansvar
at samarbejde med nogle af landets fremmeste arkitekter og entreprenører.

For vi er med til at påvirke byggebranchen i forhold til bæredygtige materialevalg, formater, farver og stoflighed. 

Vi ønsker brændende at sætte et positivt præg på bybilledet i de næste mange generationer. Og hvad er bedre til det end et af verdens ældste og mest dekorative facadematerialer?

Naturlige brændte farver med speciel teknik
TERRART® sortiment i farver og overflader er lavet over et spektrum af naturlige brændte farver og varierer fra hvidt, sandigt, gul og taupe helt op til farver, der har tendens til at blive grå. Der er også et stort udvalg af røde toner, der spænder helt op til brune og sorte toner. Alle terracottaelementer, der produceres ved hjælp af TERRART®, er fremstillet med lerfarve i hele dybden.

Naturens skønhed er imidlertid mere end bare dens farve. Specifikke teknikker skaber overflader, som giver en karakter, der helt er deres egen. Kreative ideer kan således implementeres med et imponerende resultat. Uanset om overfladen er kæmmet, strippet, slebet eller bearbejdet på nogen anden måde – er slutresultatet en smuk visuel oplevelse.

terrart1


Naturlige brændte farver                                               Naturlige overflader                                                           Engober

Fuld dækkende glasur
Dækkende glasur kan have varierende visuel ”dybde”, afhængig af om det er enkelt eller dobbelt brændt tegl.

Lacerende glasur
Lacerende glasur er typisk en farvet glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

Transparent glasur
Transparent glasur er typisk farvet eller klar glasur, men i en udførelse så lerets nuancer skinner igennem.

terrart2

Enkeltbrændt glasering                                                   Dobbeltbrændt glasering                                                Reduktionsbrændt


Stort spektrum i både farver og overflader

Anvendelse af en ensartet engobe giver TERRART®-elementer en helt ny, farvet karakter. Engober dækker et farvespektrum, der fokuserer på diskrete farver og tillader meget specielle effekter, der bringer pastellfarver i tankerne. Det betyder, at specifikke dekorative begreber kan benyttes – helt i overensstemmelse med den kreative arkitekts ideer.

terrart engobe

Red – OX
Den kornede overflade med en metalilisk struktur, der minder om støbejern, er skabt ved at anvende metaloxid i reduktionsbrændingsteknikken. Anvendt i TERRART® facadesystem, kan konkrete indtryk og ideér således realiseres, for at opnå unikke facade løsninger.

terrart reduktion

Miljøbeskyttelse og bæredygtighed
Da bevidstheden om miljøbeskyttelse og bæredygtighed er vokset gennem årene, lægger NBK særlig stor vægt på at beskytte folks sundhed. Dette forklarer, hvorfor glasuren er blevet skiftet til blyfri formuleringer. Med den specielle fyringsteknik kan både matte og glatte overflader produceres, ligesom den normale overflade kan laves af selen.

NBK

Bliv ringet op

Udfyld formularen her, så ringer vi dig op med henblik på en snak om dine behov. Det er gratis og uforpligtende.